zaterdag 24 november 2012

Breinaaldenrol


Mijn eerste project waar ik van alle stappen foto's nam was een breinaaldenrol. Goed gevuld ondertussen maar nog niet gebruikt.
Ik had stofjes gekocht en had enkele slapeloze nachten. Ook hier vond ik niet echt iets wat me vooruit kon helpen. Na 10 keer opstaan en nog meer op mijn briefke te schrijven ben ik er gewoon aan begonnen. Mijn lieftallige echtgenoot verklaarde mij zot. Net een doorslaperke ( 6m) en dan 's nachts nog achter die naaimachine gaan zitten. Slapeloosheid ruled my life de laatste maanden.

Eerst de stofkes op maat knippen ( alles zonder naadwaarde - 1cm)
- matroesjkastof: 57 cm op 45 cm
- roze stof: 57 cm op 45 cm
- groene ruit: 50 cm op 45 cm

Vouw de kleinere lap waar de naalden in moeten dubbel.
Leg de lap waar de naalden in moeten op de lap waar de naalden op moeten.
Naai de naden opzij toe. Vanonder is niet echt nodig aangezien we later nog gaan keren.
Ruitjes zijn heel handig om te stikken.. kan je bijna niet scheef stikken.

Daarna begint het afmeten op de stof: ik voorzag als eerste een vakje voor mijn kabelnaalden ( zakje van 6 cm) per naaldbreedte 3 cm en op het einde nog een 6 cm voor mijn rondbreinaalden.Stik daarna vanaf ieder naaldje naar beneden, door de groene en de roze stof. Zo krijg je vakjes. Opnieuw waren de ruitjes een zegen! 

Daarna komt ook het andere stofje van pas. Leg de 2 lappen die je nu overhebt met de goede kanten op elkaar. Speld de paspel ertussen. Vergeet ook geen lint ertussen te stikken als je hem later wil oprollen.
En dan stikken maar.Keer je werk en naai wat nog open is blind dicht.

Voila! Het ideale kerstcadeau voor een fervente breister. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten